Over…

Na een fatsoenlijke opvoeding en een heel onderwijstraject verdien ik netjes de kost (of ik doe een poging daartoe). Verder valt er weinig boeiends te vermelden over mijn doorsnee achtergrond. Veel noemenswaardiger is dat deze woorden afkomstig zijn van een oprecht, onverstoorbaar, tegendraads, eigenzinnig en nuchter gevoelsmens. Door een diep verlangen naar verbondenheid, vergaande inzichten en nieuwe ervaringen sta ik flexibel in het leven. Het resulteert in een ongedwongen levensstijl die vaak botst met de maatschappelijke status quo. Daarom ben ik gezegend om regelmatig in aparte situaties te belanden. Ze geven mij de inspiratie om dit alles uit mijn kop te rammen. Zonder enige schaamte of terughoudendheid doe ik dat gewoon. Want de veelzijdigheid van het bestaan in heldere en pakkende taal verwoorden, dat vind ik een heerlijke uitdaging. Het is een passie die mijn vingers gretiger doet tikken, een roeping die mijn hart sneller doet kloppen.

Dit zorgvuldig opgebouwde nest is de uitvalsbasis van deze roeping. Hier worden mijn geesteskindjes uitgebroed die vervolgens de wijde wereld intrekken. Het zijn creaties die maling hebben aan overheersende overtuigingen, gevoelige snaren en de politieke correctheid. Al rondzwervend geven ze op geheel eigen wijze tegengas aan de oprukkende taalpolitie en gedachtengevangenis. Waar en wanneer dan ook.

Ik gebruik mijn artiestennaam B.H. Zwerver omdat het om de boodschap gaat. Mijn ware identiteit is een irrelevante bijzaak.

%d bloggers like this: